Zon zwembad opzetten

Beste moment om het zwembad op te zetten

Mensen die beschikken over een groot opzetzwembad voor in de tuin, vragen zich vaak af wanneer het beste moment is om dit zwembad op te zetten. Wanneer in 2023 je het best jouw zwembad op kunt zetten, kunnnen we nog niet met zekerheid zeggen. Meestal is het beste moment in de periode tussen eind april en half mei. Dan worden de dagen langer en de temperaturen hoger waardoor het water van je zwembad alvast lekker op kan warmen. 

intex zwembaden

Wat is het beste moment? 

Om je zwembad op te zetten kun je het beste een moment minimaal twee weken voor je wil gaan zwemmen kiezen. Check ook altijd even wat de temperatuur in de nacht is, want als het onder de 0 graden Celsius is kan je zwembad door de vorst beschadigen. Als het ergens de komende weken warm lijkt te gaan worden, zet je het zwembad idealiter al ruim daarvoor op. Zo kun je maximaal profiteren van het warme weer en warmt het zwembadwater snel op. Een buitentemperatuur van 15 graden of meer, zorgt al dat het water lekker opwarmt. Water dat uit de kraan komt is namelijk gemiddeld slechts een graad of 10. 

We horen vaak dat mensen pas aan het opzetten van hun zwembad denken als het ruim 20 graden is en ze direct willen zwemmen. Te laat handelen is dan ook de meest gemaakte fout bij het kiezen van een moment om je zwembad op te zetten. Het water zal dan erg koud zijn omdat het nog niet is opgewarmd door de zon. Je kunt je zwembad daarom beter al ruim voor de eerste warme dagen opzetten. Het belangrijkste is dat er geen kans op vorst meer is, daarom wordt eind april vaak gezien als een redelijk veilige optie om je zwembad op te zetten. 

De afelopen jaren

Het ideale moment om je zwembad op te zetten in 2022 viel al eind april. Toen was het weer mooi zonnig, relatief warm en er was maar weinig wind. Dit was dus een geweldig moment om jouw Intex zwembad of Bestway zwembad op te zetten en te vullen. Half mei was het ook al perfect zwemweer waardoor je spekkoper was wanneer je al eind april het zwembad had klaar staan.

 In 2021 viel het ideale moment om je zwembad op te zetten wat later, namelijk in het tweede weekend van mei. Het was toen droog, redelijk warm en bijna windstil. De weersvoorspellingen zagen er goed uit met veel zon en temperaturen boven de 22 graden Celsius. De maanden mei en juni waren de beste om te zwemmen want in juli en augustus viel er veel regen. Mensen die hun zwembad pas in juni 2021 opzetten, hebben daardoor dus een paar mooie dagen gemist. 

Het vroegtijdig opzetten van het zwembad is logischerwijs met name van belang voor de grotere opzetzwembaden. Deze bevatten namelijk veel water en een pomp waardoor het water van goede kwaliteit blijft. Voor kleinere opblaaszwembaden of babybadjes waarvan je het water na een dag of twee weggooit is dit niet van toepassing. Deze kun je gewoon opzetten wanneer het mooi warm weer is en daarna weer opbergen.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!