Intex opzetzwembad

Voordelen opzetzwembad

De vele voordelen van een opzetzwembad

Door de Covid-19 pandemie is de kans groot dat je de afgelopen jaren al minimaal twee vakanties heb moeten laten lopen. De zomers in Nederland worden wel steeds warmer en ook nemen de nazomers in lengte toe. Om het maximale uit de Nederlandse zomer te halen is een zwembad in de tuin bijna onmisbaar. 

Waar je vroeger het moest met doen met een opblaasbaar zwembad die ook nog eens heel erg snel lek was, zijn er nu tal van betere en betaalbare alternatieven. Een van deze alternatieven is een opzetzwembad. Doordat deze verkrijgbaar zijn in vele verschillende vormen en afmetingen, is er voor elke tuin wel een passend opzetzwembad te vinden!

Voordelen van opzetzwembaden op een rijtje

Als je erover denkt om een opzet zwembad in je tuin te installeren, geven we je hier een kleine opsomming van de vele voordelen van een opzetzwembad;

Opzetzwembaden zijn goedkoper

Waar vroeger een zwembad in de tuin een luxe was die niet iedereen zich kon permitteren is dat met de komst van opzetzwembaden veranderd. Wanneer je niet de financiële ruimte hebt om een inbouw zwembad in je tuin te installeren, zijn opzetzwembaden de beste optie. 

En wanneer je kiest voor vertrouwde en gerenommeerde merken als Bestway zwembaden of Intex zwembaden, weet je dat je voor een fractie van de prijs van een inbouw zwembad, evenveel jaren zwemplezier kan ervaren. Zelfs het vlaggenschip van Intex (uitgelicht bij beste zwembaden hieronder in dit artikel) de Intex Ultra XTR Frame pool bedraagt minder dan een 10e van de prijs van een klein inbouwzwembad! 

Verschillende vormen en maten

Opzetzwembaden zijn er in verschillende maten, vormen en materialen. Dit betekent dat je de volledige controle hebt over hoe je zwembad eruit zal zien en de kosten naar je budget kunt aanpassen. Heb je een kleine achtertuin? Dan kan een rond zwembad veel ruimte besparen. Heb je een groot gezin met genoeg ruimte in de achtertuin? Dan kan je voor een groter, rechthoekig zwembad kiezen. 

Ook de materialen verschillen, zo zijn er opblaasbare opzetzwembaden, als de Intex Easy Jet serie, maar je kunt ook kiezen voor een frame pool, die gemakkelijk te monteren en demonteren zijn.

Snelle installatie:

Naast de prijs is het grootste voordeel van een opzetzwembad dat je er vrijwel meteen van kunt genieten. Intex Frame zwembaden en Bestway Metal Frame zwembaden hebben een stalen buizenconstructie. Belangrijk bij deze baden is – naast dat ze op een stevige, vlakke ondergrond moeten staan – dat ze gevuld worden met voldoende water en de hoek buizen vrij kunnen bewegen. 

Als je over twee of meer personen beschikt om het zwembad op te zetten is het zo gebeurd. De zwembaden zijn eenvoudig te monteren door hun frame en kliksysteem. Zelfs de grootste Intex – en Bestway zwembaden zijn door hun frame systeem binnen twee uur opgezet en gevuld! Dit in tegenstelling tot een inbouwzwembad, dat minimaal een paar weken duurt, in het meest gunstige geval. Je ziet, jouw zwemplezier begint meteen hier! 

Opzetzwembaden zijn veiliger

Opzetzwembaden zijn veiliger dan hun tegenhangers in de grond. Omdat ze een hoger toegangspunt hebben, verlaagt dit het risico op uitglijden en valpartijen in of naast het zwembad. Zorg voor een zwembadtrap (bij de grotere opzetzwembaden wordt deze vaak meegeleverd) en een glijbaan voor als je kleine kinderen hebt.  

Makkelijk te onderhouden:

Vanwege hun grootte en de manier waarop ze zijn gebouwd, is het veel gemakkelijker om jaren te genieten van een ​​opzetzwembad. Je kunt ze namelijk net zo gemakkelijk demonteren om ze op te bergen in de berging of garage als de herfst begint. Zo voorkom je roest en creëer je weer ruimte in je tuin. 

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het zwembad te laten staan totdat het voorjaar begint. Door het roestvrijstalen metalen frame en de poedercoating van de zwembaden zijn ze bestendig tegen het Nederlandse weer. Verwijder het water en de pomp en plaats een afdekzeil op je zwembad. Zo kun je bij de eerste zonnestralen direct een plons nemen in je zwembad. 

Tot slot vereisen opzetzwembaden niet zoveel chemicaliën om het bad schoon te houden en kosten dus ook minder als het gaat om jaarlijks onderhoud vergeleken met een inbouwzwembad.

Wat is het beste opzetzwembad voor de achtertuin?

Hoewel er tal van merken en modellen op de markt zijn, die je allemaal kunt bekijken  en vergelijken op onze site, is er een opzetzwembad die veruit boven de rest uitsteekt als het gaat om kwaliteit, grootte, luxe en gemak.

Graag lichten we de Intex Ultra XTR Frame Pool uit:

De Intex Ultra Frame Pool is als de Rolls Royce onder de Intex zwembaden. Speciaal voor de grote tuinen is dit een opzetzwembad die niet onder doet voor een inbouwzwembad. In de Intex Ultra Frame kan je duiken, baantjes trekken en heerlijk ronddobberen op een luchtbed. Dit Intex zwembad staat garant voor een geweldige tijd met familie en vrienden en kinderen!

De Ultra Frame is een zwembad waarvan je jaren kunt genieten. Het biedt een krachtige bescherming tegen roest door de binnen- en buiten poedercoating en het gebruik van gegalvaniseerd staal voor het frame. Het ontwerp van het zwembad metal frame heeft een sterke liner (zijwand) en is speciaal ontwikkeld om de vorm en gewichtsverdeling te optimaliseren. Daarnaast is het zwembad eenvoudig op te zetten, door het Easy Lock System ™. Met twee tot drie personen heeft u het zwembad in anderhalf uur klaar voor gebruik!

De Ultra Frame Pool wordt geleverd met een garantie van 2 jaar op het zwembad, frame en filterpomp en bevat alle componenten die je nodig hebt: Het wordt geleverd compleet met zwembadtrap, een afdekzeil, en een zandfilterpomp. 

Met dit zwembad ben je op vakantie in je eigen tuin! 

Opzet zwembad bestellen?

Door alle verschillende uitvoeringen en merken die een opzetzwembad aanbieden kan het soms lastig zijn om de juiste keuze te maken. Bij Zwembad Online helpen wij je graag met het maken van een keuze, Wij kunnen je alles vertellen over de verschillende afmetingen, materialen en welk zwembad het beste bij jouw wensen en tuin past. 

Kijk bij ons overzicht van kinderzwembaden, Intex opzetzwembaden, Bestway opzetzwembaden, of neem contact met ons op als je vragen hebt over een van onze opzetzwembaden. Bij Zwembad Online slaag je altijd! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!