Kamperen

Waarom kamperen in 2023 weer helemaal hip is!

Anno 2023 is de kampeervakantie weer helemaal terug van weggeweest. Steeds meer mensen besluiten om er ouderwets op uit te trekken met de tent, vouwwagen, camper of caravan. Het leuke aan kamperen is dat je weinig nodig hebt. In principe heb je aan een tent, een luchtbed (of slaapmatje) met slaapzak en een vervoersmiddel genoeg. 

Verder bepaal jezelf hoeveel luxe je nodig hebt. Een koelbox is natuurlijk handig als je trek hebt in een koud drankje en voor het bewaren van bepaalde etenswaren. Wie relaxed wil kunnen zitten, zouden we adviseren kampeerstoelen mee te nemen. Verder zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een gaspitje om op te koken, servies, toiletspullen en andere spullen die je denkt nodig te hebben. Niets houd je dan nog tegen om te gaan kamperen. En dat maakt je in 2023 weer helemaal hip.

Tot jezelf komen

Wat kampeerders over het algemeen het meest waarderen aan kamperen is de ultieme vrijheid die je ervaart. Je zondert je even af van alle hectiek die je in het dagelijks leven hebt. Wanneer je in een huisje of hotel zit, is de verleiding om de laptop of televisie aan te zetten immers een stuk groter dan op de camping. Kamperen betekent één zijn met de natuur en vrij zijn van verplichtingen. Je bepaalt immers zelf waar je zin in hebt. 

Je kunt overal kamperen

Kamperen kent weinig beperkingen. Wie de hele vakantie de zee wil kunnen horen en ruiken, die zoekt een camping nabij de zee. Wil je je vakantie in een bos of in de bergen doorbrengen, dan is dat ook zeker mogelijk. In Europa zijn genoeg campings te vinden die aan jouw voorkeuren volden. In een aantal landen kun je zelfs wildkamperen, waarbij je dus niet bent gebonden aan een camping. Landen waar dit legaal is, zijn onder andere Schotland, Scandinavië (Noorwegen, Zweden, Finland), Zwitserland en de Baltische Staten (Estland, Letland, Litouwen). 

Kamperen in eigen tuin

Je zou je kampeervakantie bij wijze van spreken zelfs in je eigen tuin kunnen organiseren. Vooral met jonge kinderen zouden we aanraden om een keer te proefkamperen. Ze zullen het geweldig vinden. Even de tent opzetten, een opzetzwembad of opblaasbaar zwembad van Bestway of Intex klaarzetten. Dan nog de opblaasdieren voor in het zwembad opblazen en de kinderen hebben het geheid naar hun zin op jullie eigen camping met zwembad. 

Coleman tent

Kamperen is voordelig

Het leven is de afgelopen jaren flink duurder geworden, wat betekent dat niet iedereen genoeg geld heeft voor een dure vakantie. Ook kan een voordelige vakantie natuurlijk een bewuste keuze zijn om geld voor andere leuke dingen zoals een eigen jacuzzi in de tuin over te houden. Een vliegvakantie met hotel in een zonnig oord is er niet voor iedereen bij. Kamperen is dan een perfect alternatief, omdat het relatief weinig geld kost. 

Daarnaast is een kampeervakantie natuurlijk duurzamer dan een vliegvakantie en is het een stuk minder gedoe omdat je niet aan vluchttijden en bagageafmetingen vastzit. Je kiest de vorm van kamperen die bij jouw budget en wensen past en kunt beginnen met genieten! Bij Zwembad Online koop je niet alleen de beste Bestway zwembaden, ook voor je kampeerspullen kun je in onze webwinkel terecht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!