Intex Ultra XTR frame zwembad

3 tips voor het gebruiken van een warmtepomp voor je zwembad!

Meestal gebruik je een zwembad wanneer het warm is buiten en je lekker wil afkoelen. Maar als je vaker dan tijdens warme dagen plezier wil hebben van je zwembad, is het water vaak te koud. Zeker als je gebruik wil maken van je opzetzwembad of opblaaszwembad in de nazomer, herfst of lente, kan het water te veel afgekoeld zijn om er nog comfortabel in te dobberen. En niemand heeft natuurlijk zin om in een ijskoud zwembad te zitten. Daarom is gelukkig de warmtepomp uitgevonden, die het zwembadwater op een milieuvriendelijke en snelle manier tot de juiste temperatuur kan verwarmen. 

Je hebt warmtepompen in verschillende soorten en maten, waarbij over het algemeen geldt dat hoe groter het zwembad, hoe krachtiger de warmtepomp moet zijn om het zwembadwater goed te kunnen verwarmen. De warmtepomp is ook ideaal om het zwembadwater voor het babybadje van je kind op te warmen. Dat is erg belangrijk, omdat baby’s moeite hebben om hun eigen lichaamstemperatuur te reguleren. Een warmtepomp biedt dan dus uitkomst door het water in het babybadje te verwarmen tot de gewenste temperatuur. Om de capaciteiten van de warmtepomp optimaal te benutten, zetten wij een aantal tips voor je op een rij.

Warmhouden kost het minste energie

Qua energieverbruik kun je een warmtepomp vergelijken met een automotor. Veel remmen en optrekken vergt veel meer energie dan constant op dezelfde snelheid rijden. Datzelfde geldt eigenlijk voor een warmtepomp. Het op temperatuur houden van zwembadwater kost relatief weinig energie. Het meeste energieverbruik zit hem in het opwarmen van het water. Als je er daarom voor kiest om je zwembadwater te verwarmen, zorgt dan dat je zo lang mogelijk gebruik maakt van het verwarmde water.

Maak gebruik van een afdekzeil

Een afdekzeil heeft voor je zwembad vele voordelen. Allereerst zorgt het er voor dat er geen troep in het zwembad terechtkomt wanneer je er geen gebruik van maakt. Nog veel belangrijker is echter dat een afdekzeil het leven van een warmtepomp veel makkelijker maakt. Allereerst zorgt een afdekzeil er voor dat het zwembadwater veel sneller opwarmt, omdat de warmte onder het afdekzeil behouden blijft. Daarnaast kun je met een afdekzeil ook gemakkelijker het verwarmde zwembadwater op temperatuur houden. Het zorgt dus voor een veel hoger rendement van de warmtepomp.

warmtepomp

Maak de warmtepomp regelmatig schoon

Om optimaal te kunnen presteren moet de warmtepomp genoeg lucht aan kunnen zuigen. Daarvoor zijn het rooster, de condensator en de verdamper van groot belang. Met speciale waterpomp reiniger kun je deze onderdelen van de warmtepomp schoonmaken, zodat het apparaat het gewenste resultaat blijft leveren. We willen nog graag benadrukken dat je nooit een hogedrukspuit of stofzuiger moet gebruiken voor het reinigen van de warmtepomp. Dat beschadigt het apparaat namelijk. De waterpomp reiniger kun je eenvoudig wegspoelen met een tuinslang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!