Opzetzwembad Graphite Intex

Soorten Zwembaden – Welke kies jij?

Als je van plan bent om een zwembad te kopen voor thuis, dan is het goed om eerst eens te kijken naar de verschillende soorten zwembaden. Elk soort zwembad heeft namelijk zijn eigen voor- en nadelen. Denk dus eerst na over wat jouw wensen zijn voor het zwembad, zodat je daarna het perfecte bad kunt kiezen. In deze blog helpen we je al een beetje op weg met je keuze.

Voor binnen of voor buiten

Een van de eerste dingen waar je over na moet denken, is waar het zwembad moet komen. Wil je een (zwem)bad voor binnen of toch liever voor buiten? En waar wil je het zwembad dan voor gebruiken? Is je zwembad vooral bedoeld om in de zomer lekker af te koelen? Kies dan een bad voor buiten. En ook wanneer het zwembad vooral bedoeld is voor de kinderen, is de achtertuin de beste plaats. Hier kunnen ze lekker spetteren en kliederen met het water, zonder dat je hele huis vol water komt te liggen.

Maar er zijn ook (zwem)baden die je binnen kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld eens aan een heerlijke jacuzzi om na een lange werkdag helemaal in te ontspannen. Met het warme water en de massage-jets smelt alle stress van de dag weg in een oogwenk. Pak je favoriete boek, steek een aantal kaarsen aan en geniet van een moment helemaal voor jezelf!

Jacuzzi of zwembad

Als je op zoek bent naar een bad voor in je tuin, moet je ook bedenken wat voor zwembad dit dan wordt. Wil je bijvoorbeeld een jacuzzi of toch liever een zwembad? Beide opties hebben hun eigen voordelen, dus het hangt er echt af wat jouw voorkeur heeft. Wat past het beste bij jouw levensstijl, wensen en budget?

Een jacuzzi is de ideale plek om te ontspannen na een lange dag, of om te socializen met je vrienden en familie. Een zwembad is daarentegen meer geschikt voor mensen die graag sporten of zwemmen, of wanneer je kinderen hebt die graag in het water spelen. Een zwembad neemt wel weer meer plaats in dan een jacuzzi, waardoor je minder ruimte overhoudt in je tuin. Maar een jacuzzi is over het algemeen dan weer duurder in het onderhoud dan een zwembad. Het is dus helemaal aan jou om te overwegen hoeveel ruimte je hebt, hoeveel je uit wilt geven en waar je het bad voor wilt gebruiken.

jacuzzi

Vast zwembad of opblaasbaar

Een andere belangrijke keuze bij het overwegen van een zwembad voor thuis is of je moet gaan voor een vast zwembad of een opblaasbaar zwembad. Een vast zwembad is duurzamer en gaat langer mee dan een opblaasbaar zwembad, maar is ook duurder om te installeren en te onderhouden. Een opblaasbaar zwembad is wel goedkoper, maar gaat ook veel minder lang mee. Je hebt sneller een lek in je bad, vooral als je het steeds weer opzet en afbreekt. Een voordeel van een opblaasbaar bad is dat het niet permanent ruimte inneemt. Als je tijdens de zomer wilt zwemmen, dan kan dat, terwijl je het in de winter handig kunt opbergen om te genieten van de ruimte in je tuin.

Wat veel mensen niet weten, is dat er ook opblaasbare jacuzzi’s zijn. Deze bubbelbaden zijn veel goedkoper dan een vaste jacuzzi, terwijl je er net zoveel plezier van hebt. En het mooie is, dat je er niet op hoeft in te leveren qua design. De Lay z Spa jacuzzi’s van Bestway zien er prachtig uit, maar ook deze opblaasbare Intex Pure Spa jacuzzi doet niet onder voor een vaste jacuzzi.  

Lay-z-spa Helsinki Jacuzzi

Grootte van je zwembad

Als je uiteindelijk hebt gekozen welke soort zwembad jij wilt aanschaffen, moet je nog bepalen welke maat je dan wil. Hoe groot jouw nieuwe zwembad moet worden, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het budget, de beschikbare ruimte en waar je het voor wilt gebruiken. Ben je van plan om alleen of met twee personen van het bad te genieten, dan is een kleiner zwembad voldoende. Maar wil je ook kunnen dobberen met al je vrienden of familie? Of heb je een groot gezin met veel kinderen? Dan wil je misschien wat meer ruimte om te zitten, spelen en spetteren. Als je een groter zwembad neemt, kan je ook nog kiezen voor extra elementen zoals een glijbaan of een fontein. Hiermee tover je jouw tuin om tot een heus waterparadijs! In ons gigantische assortiment aan opblaaszwembaden zit er vast één tussen die perfect is voor jou.

Al met al is het dus belangrijk om goed na te denken over wat jouw wensen en mogelijkheden zijn, voordat je een zwembad aanschaft. Ben je er nog niet helemaal over uit? Of heb je vragen over specifieke zwembaden? Dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!