Intex opzetzwembad

Veilig genieten in en om je zwembad

Het is ontzettend fijn om een eigen zwembad of jacuzzi in je achtertuin te hebben of te kunnen genieten van een heerlijk bubbelbad in de badkamer. Je kunt er ontspannen, spelen en genieten van quality time met je partner, vrienden, familie of kinderen. Maar een zwembad brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee, want je wilt natuurlijk dat iedereen veilig en zorgeloos kan blijven genieten! En een ongeluk zit in een klein hoekje, ook met een zwembad in de buurt. Hieronder lees je een aantal tips om te zorgen dat jouw zwembad veilig en leuk blijft voor iedereen die ervan wil genieten. Of het nu gaat om je kinderen, ouders of beste vrienden, iedereen verdient een fijne zwemervaring.

Zorg voor een kwalitatief goed zwembad

Het eerste wat je kan doen om veilig te genieten van je zwembad, is een zwembad kopen van goede kwaliteit. Ben je op zoek naar een opblaaszwembad? Dan moet het zwembad stevig genoeg zijn en niet zomaar inzakken of lek raken. Een Intex zwembad is de perfecte keuze, wanneer je een groot familiezwembad zoekt. Ze zijn gemaakt van verstevigd pvc, waardoor je volop kunt genieten zonder bang te zijn voor een lek. Als je toch liever een opzetzwembad hebt, dan ben je bij ons ook aan het goede adres. De opzetzwembaden van Intex en Bestway zijn altijd een goede keus. Met de stalen en metalen frames zijn de zwembaden degelijk en betrouwbaar, zodat jij je nergens zorgen om hoeft te maken.

Onderhoud je zwembad

Als je dan een kwalitatief goed zwembad hebt, moet je deze natuurlijk ook onderhouden. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook voor de hygiëne in je zwembad. Houd de pH-waarde en het chloorgehalte goed in de gaten, zodat dit geen oog- of huidirritatie kan veroorzaken bij het zwemmen. Het is daarnaast ook belangrijk om je filters in de gaten te houden. Deze zorgen er normaliter voor dat het zwembadwater schoon blijft, maar een vervuilde filter werkt juist averechts. Heb je nog andere apparatuur in je zwembad, zoals een pomp of jets, dan moet je deze ook goed onderhouden en controleren. Bestel bij ons eenvoudig alles wat je nodig hebt voor het zwembad onderhoud. 

Tot slot is het verstandig om eens in de zoveel tijd je zwembad grondig te inspecteren. Zoek onder andere naar scheurtjes of barstjes in de wanden en bodem van je zwembad, zodat je deze kunt repareren voordat het erger wordt. Let ook op eventuele lekkages of defect apparatuur, want ook deze dingen kunnen uitlopen op ergere defecten. Hoe eerder je zo’n klein probleempje opmerkt, hoe makkelijker het meestal te repareren is. Zo houd je het zwembad in goede conditie en kun je veilig blijven zwemmen.

Gebruik zwembadtrapjes en andere accessoires

Naast het kopen en onderhouden van een goed zwembad, kan je ook gebruik maken van zwembad accessoires om de veiligheid in en om je zwembad te vergroten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat iedereen gemakkelijk en veilig het zwembad in en uit kan komen, door een zwembadtrap aan te schaffen. Zorg er hierbij wel voor dat je de juiste hoogte hebt, en dat er een antislip laag op de treden zit. Anders kun je zomaar uitglijden wanneer je uit het zwembad klimt.

Om de veiligheid rondom het zwembad te waarborgen, is het ook verstandig om een antislip mat neer te leggen. Wanneer je een gladde ondergrond hebt, zorgt het water vaak voor extreme gladheid. Door het neerleggen van een antislipmat kan je eenvoudig voorkomen dat mensen uitglijden en vallen.

Er zijn verder ook andere dingen verkrijgbaar om een veiligere zwemervaring te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwembandjes voor kleine kinderen, of een EHBO-doos voor als er toch nog een ongelukje gebeurd.

Intex zwembadladder

Houdt altijd toezicht op kinderen

Als u bovenstaande tips allemaal opvolgt, zal uw zwembad een stuk veiliger zijn. Maar dit is geen garantie dat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Vooral kinderen zijn kwetsbaar in en rond een zwembad. Zorg er daarom voor dat (kleine) kinderen nooit zonder toezicht in het zwembad kunnen komen. Blijf uw kinderen ook goed in de gaten houden, zodat je zeker weet dat ze niets kan overkomen.

Een andere tip om veilig te kunnen zwemmen met uw kinderen, is ervoor te zorgen dat ze zwemvaardig zijn. Wanneer een kind de basisvaardigheden van het zwemmen onder de knie heeft, is de kans op ongelukken een stuk kleiner. Denk hierbij aan het leren drijven, zelf naar de kant kunnen komen en het hoofd boven water kunnen houden. Om deze dingen goed aan te leren, is zwemles een goede optie. Zo kunnen kinderen veilig leren zwemmen en kunnen ze zichzelf redden wanneer ze onverwachts in het water terechtkomen.

Houdt er tot slot rekening mee dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je moet handelen in geval van noodl. Wanneer je dit in gedachten houdt en alle bovenstaande tips in acht neemt, zal uw zwemplezier een stuk veiliger verlopen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!