baby zwembad

Je kind laten wennen aan water met een zwembadje!

Een kind vroeg laten wennen aan water, heeft als grote voordeel dat ze op latere leeftijd minder vaak bang voor water zullen zijn. Zo zullen ze later waarschijnlijk soepeler door hun zwemlessen gaan en ook meer waterpret beleven op warme dagen. Vanaf het moment dat een baby de leeftijd van 3 maanden bereikt, is het verantwoord om het kind te laten ‘’zwemmen’’. Of eigenlijk gewoon in het water te laten spelen terwijl je het kind vasthoudt. 

Het is goed en verstandig om een kind al jong met water in aanraking te laten komen. Wel is het zo dat hoe jonger het kind is dat je laat zwemmen, hoe voorzichtiger je moet zijn. Jonge kinderen kunnen namelijk moeilijk met intense prikkels omgaan en hebben daarnaast vaak nog moeite om de temperatuur in hun lichaam te reguleren. Onderkoeling ligt dus altijd op de loer. Laat een baby daarom nooit langer dan 20 minuten in het water spelen. Zorg daarnaast het water niet te koud is. 

baby float

Een babybadje voor de jongste kinderen

Het zwemmen met een baby vergt wel enige voorbereiding. Allereerst is het handig om eens goed onderzoek te doen naar babybadjes. Een babybadje is een klein en comfortabel opblaaszwembad dat dus uitermate geschikt is voor baby’s en peuters. Ze zijn in allerlei kleuren, soorten en maten te verkrijgen. Zodra het kind wat ouder is, is een Intex zwembad of een Bestway zwembad ook aan te bevelen. Je kunt dan ook eens kijken naar onze kinderzwembaden, maar voor baby’s zouden we echt kiezen voor een babybadje. Babybadjes zijn namelijk ondiep, zijn speciaal ingericht op het comfort voor baby’s en peuters en hebben een lage rand waardoor het makkelijk is om in- en uit te stappen. Het is ook mogelijk je baby met een babyfloating band in een dieper zwembad te laten spelen.

De optimale voorbereiding

In alle gevallen geldt dat je de juiste voorzorgsmaatregelen moet treffen als je je baby of kind wil laten zwemmen. Zeker voor baby’s tot 1 jaar is een speciale babyzwemband een echte aanrader. Zo’n zwembad zorgt er voor dat de baby veilig en comfortabel in het zwembad kan ronddobberen. Voor kinderen vanaf 1 jaar zouden we adviseren om voor een zwemvest te kiezen. Als een kind een zwemvest draagt, kan er eigenlijk niets fout gaan. Het zwemvest zorgt er namelijk te allen tijde voor dat het kind blijft drijven. Om het zwemmen nog veiliger te maken, kan het zeker geen kwaad om ook zwembandjes aan te schaffen.  

Om zo voordelig mogelijk kwaliteitsproducten te kunnen kopen, zouden we altijd aanraden om de zwembad aanbieding pagina op onze website in de gaten te houden. Niets staat je dan nog in de weg om deze zomer heerlijk met je kind(eren) te zwemmen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!