Intex opzetzwembad

Hoe vaak moet je het water van een zwembad verversen?

Een opblaaszwembad of opzetzwembad in de tuin biedt verkoeling, ontspanning en plezier op warme zomerdagen. Om te zorgen dat je zwemplezier niet wordt bedorven, is het belangrijk om het water van je zwembad schoon te houden. In dit artikel bespreken we hoe vaak je het water van je zwembad moet verversen. 

Water van opblaasbare zwembaden vervangen

Voor opblaasbare zwembaden gelden specifieke richtlijnen voor het verversen van het water. Deze zwembaden hebben meestal geen filtersysteem, waardoor het water sneller vuil kan worden. Het wordt aanbevolen om het water minimaal wekelijks te verversen om bacteriegroei en troebelheid te voorkomen. Zeker bij kinderzwembaden is dit van belang om bijvoorbeeld huidirritatie te voorkomen. 

Een handige tip om je opblaaszwembad schoon te houden is om een afdekzeil te gebruiken wanneer het zwembad niet in gebruik is. Dit helpt om vuil en bladeren buiten te houden, waardoor het water langer schoon blijft. We verkopen echter ook opblaasbare zwembaden met filtersysteem waarvan het water minder vaak ververst hoeft te worden. 

Opzetzwembad water verversen

Opzetzwembaden zijn populair vanwege hun degelijkheid en duurzaamheid. Ook bij deze zwembaden is het van belang om het water regelmatig te verversen om de waterkwaliteit te behouden. Hoewel er geen vaste regels zijn, wordt over het algemeen aanbevolen om het water van een opzetzwembad elke twee tot vier weken te vervangen. 

Dit hangt echter af van verschillende factoren, zoals de waterkwaliteit, het gebruik van het zwembad en het aantal mensen dat erin zwemt. Een groter Intex of Bestway zwembad wordt bijna altijd geleverd met filterpomp en afdekzeil, waardoor de waterkwaliteit langer goed blijft dan bij de opblaaszwembaden. 

Bestway opzetzwembad

Zwembad schoonhouden

Naast regelmatig verversen van het water, zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om het zwembad schoon te houden. Het is van belang om goede zwembad onderhoudsproducten en schoonmaaksets aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een chloorset om het water langer schoon te houden. Met een pH meter kun je regelmatig controleren of de waarde van het water nog tussen de wenselijke 7,2 en 7,6 ligt. Als dit niet het geval is moet je het water sowieso verversen. Wanneer je het water ververst kun je het beste tussendoor ook de wanden even goed reinigen. Hoe je het gehele zwembad schoonmaken het beste kunt doen, lees je in een van onze andere blogs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!