Zwembad rond

Welk zwembad is beter? Intex of Bestway

Het lijkt erop dat de zomers elk jaar heter worden en iedereen is op zoek naar een manier om even aan de hitte te kunnen ontsnappen. Een duik nemen in een koel, verfrissend zwembad is de perfecte manier om even af te koelen. Onze levensstijl is zo druk geworden dat velen van ons geen tijd hebben om het onderhoud van een permanent ingegraven zwembad bij te houden. Anderen kunnen het hoge prijskaartje dat ermee gepaard gaat niet betalen.

Er zijn tegenwoordig gelukkig vele alternatieven beschikbaar. Opzetzwembaden kunnen elk voorjaar worden opgezet en aan het einde van de zomer worden afgebroken om op te slaan voor de winter. Twee van de grootste bedrijven die deze zwembaden aanbieden zijn Intex en Bestway, maar welk merk is beter? Hier zullen we wat informatie geven over elk bedrijf en zijn producten, en het antwoord op deze vraag.

Intex

Intex maakt al meer dan 40 jaar producten als opblaasbare zwembaden van hoge kwaliteit. Hun producten zijn verkrijgbaar in meer dan 100 landen over de hele wereld. Intex maakte zijn eerste opzet zwembad in 1997. Sindsdien is de kwaliteit alleen maar beter geworden en heeft Intex de series opzetzwembaden uitgebreid.

Intex Easy Set

De Intex Easy Set-zwembaden zijn kleinere zwembaden die geweldig zijn voor degenen die geen grote tuin hebben. Daarnaast zijn ze in zeven verschillende maten verkrijgbaar.

De kleinere maten zijn perfect voor gezinnen met kleine kinderen. Ze zijn ondiep genoeg voor de meeste kinderen om de bodem aan te kunnen raken terwijl ze hun hoofd boven water houden. Ze zijn groot genoeg om meerdere kinderen in te laten spelen. Ze zijn niet groot genoeg voor volwassenen om in te zwemmen, maar er is genoeg ruimte om te relaxen of om met de kleintjes te spelen. De grotere Easy jet zwembaden bieden meer zwemruimte en water plezier voor tieners en volwassenen.

Eenvoudige montage

De Easy Set zwembaden zijn snel en eenvoudig te monteren. Als je het Intex zwembad eenmaal hebt uitgerold waar je het in de tuin wilt hebben, wil je het uitrekken om zoveel mogelijk rimpels in de bodem te verwijderen. Sluit daarna het filter aan en vul de luchtring met lucht. Lucht is lichter dan water, dus als je het zwembad met water vult, gaat de ring omhoog en dat houdt de wanden van het zwembad omhoog.

Intex Metal Frame

De Intext Metal Frame-zwembaden bieden supersterke drielaagse PVC-liners (zijwanden) die worden ondersteund door de gepoedercoate stalen frames. Er is geen gereedschap nodig om deze zwembaden in elkaar te klikken, waardoor ze snel en eenvoudig te monteren en te demonteren zijn om aan het einde van de zomer op te bergen. De Metal Frame zwembaden zijn er in vier maten.

Intex prism Frame

De Intext Prism Frame zwembadliners zijn gemaakt van duurzaam drielaags PVC dat lekbestendig is. De frames zijn gemaakt van hetzelfde duurzame gepoedercoate staal als de Metal Frame-zwembaden, maar ze hebben een grotere diameter om betere ondersteuning te bieden. Intex biedt zeven maten ronde zwembaden en drie rechthoekige.

Intex Ultra Frame

De Ultra Frame Intex-zwembaden hebben zware, gepoedercoate stalen frames die dezelfde stevige, lekbestendige zijwanden ondersteunen. Door de vorm en het ultramoderne ontwerp van deze frames zijn er geen borgpennen nodig om de stokken bij elkaar te houden. De unieke structuur is duurzamer en de stukken schuiven moeiteloos in elkaar om meer stabiliteit te bieden. De Ultra Frame zwembaden zijn verkrijgbaar in zes verschillende maten.

Intex Ultra XTR Frame

De Ultra XTR Frame zwembaden zijn de beste kwaliteit opzetzwembaden die Intex aanbiedt. Het materiaal van de wanden is substantieel sterker dan van de andere zwembaden. Ze combineren de sterkte van polyester en PVC om een ​​voering te maken die 50% sterker is dan de andere modellen. Het metalen frame is van binnen en van buiten roestbestendig. De binnenkant is een gegalvaniseerde buis die niet roest, terwijl de buitenkant is gepoedercoat om hem te beschermen tegen de elementen.

Deze duurzame zwembaden hebben klikverbindingen waarmee zelfs de grootste opzetzwembaden binnen drie uur volledig kan worden geïnstalleerd en klaar is voor uren waterplezier. Aan het einde van het seizoen zijn ze gemakkelijk uit elkaar te halen om ze op te bergen voor de winter. Er zijn zeven maten beschikbaar in ronde en rechthoekige zwembaden.

Krystal Clear Pump

Intex biedt zijn Krystal Clear Pumps aan om uw zwembadwater schoon te houden. Ze zijn snel te installeren en gemakkelijk te onderhouden. Het filter moet elke twee tot drie weken worden vervangen, maar het kan ook worden gespoeld met een tuinslang als het eerder begint te verstoppen. De pomp is verkrijgbaar in veel verschillende maten. Als u de voorkeur geeft aan zoutwaterzwembadsystemen, zijn de pompen ook verkrijgbaar met een aangesloten zoutwatersysteem. Je kunt het zoutwaterfilter ook los aanschaffen om aan te sluiten op de pomp die je al hebt.

Bestway

De grootste concurrent van intex is Bestway. Bestway is opgericht in 1994 en opereert nu via 13 overzeese vestigingen in Europa, Amerika, het Midden-Oosten, Hong Kong en Australië. Bestway-producten zijn te vinden in de schappen van grote retailers in meer dan 120 landen over de hele wereld. Hieronder geven we een kleine opsomming van de populairste Bestway zwembaden.

Bestway Fast Set

De Bestway Fast Set zwembaden zijn vergelijkbaar met de Intex Easy Set zwembaden. Ze zijn ook gemaakt van drielaags materiaal, alleen hebben deze een laag polyestergaas die tussen twee PVC-lagen is gelamineerd. Dat maakt het plastic superstevig en voorkomt gemakkelijke lekkages. Ze hebben een opblaasbare rand rond de bovenkant om de zijwanden omhoog te houden. Ook de bestway Fast Set serie is geschikt voor elke tuin omdat ze in vele verschillende maten verkrijgbaar zijn.

Steel Pro Max

De Steel Pro Max zwembaden zijn vergelijkbaar met de Intex Metal Frame zwembaden. De voering is van hetzelfde duurzame drielaagse materiaal dat wordt ondersteund door een corrosiebestendig metalen frame. Deze opzetzwembaden zijn verkrijgbaar in vier maten en hebben een ronde- of een ovale uitvoering.

Bestway Power Steel

De Bestway Power Steel-zwembaden zijn vergelijkbaar met de Prism Frame-zwembaden van Intex. Ze bieden dezelfde functies als de Steel Pro Max-zwembaden, maar in een luxere uitvoering. Het frame is robuuster en biedt meer structurele ondersteuning. Ook deze opzetzwembaden zijn verkrijgbaar in een ronde- of een ovale uitvoering. Ideaal voor elke tuin! 

Bestway Hydrium 

De Hydrium zwembaden zijn de zwembaden waar Bestway boven Intex uitstijgt. Ze hebben stalen wanden en stalen frames. Staal is veel sterker en kan veel meer hebben dan vinylzijdige zwembaden. Daarnaast worden de Bestway Hydrium metalen zwembaden geleverd met een filterinstallatie, skimmer, trap en grondzeil. Zo ben je in een keer klaar! Ook deze zijn verkrijgbaar in ronde of rechthoekige vormen.

Flowclear-pompen

Net als Intex biedt Bestway pompen aan als de Flowclear en de Flowclear Sand uitvoeringen in verschillende maten. De pompen worden bij de grotere Bestway zwembaden  Als je deze pompen als pakket bij uw zwembad krijgt, zijn ze goed om u op weg te helpen, maar ze zijn niet zo goed als de Intex Krystal Clear-pompen. Veel mensen ruilen degene die ze krijgen met de Intex-versie.

Dus welk merk is beter?

Terug naar de vraag van dit artikel, welk merk is beter? Intex of Bestway? Om deze vraag te beantwoorden beoordelen we de verschillende onderdelen en geven per onderdeel een winnaar aan.

Montage: Intex

Zowel Intex als Bestway maken bovengrondse zwembaden van hoge kwaliteit, maar er zijn een paar verschillen.

Geen van beide heeft gereedschap nodig om te monteren en ze zijn gemakkelijk in gebruik te nemen. Het verschil hier zit in de aanwijzingen die bij het zwembad horen. Intex heeft eenvoudige stapsgewijze instructies, terwijl die van Bestway niet zo eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen zijn. 

Zijwanden: Bestway

Beide merken hebben verschillende maten, vormen en soorten zwembaden. Intex gebruikt een drielaags PVC-materiaal voor de zijwanden en Bestway gebruikt één laag polyester gaas gelamineerd tussen twee lagen PVC. Bestway gaat nog een stap verder door metalen wanden aan te bieden.

Frames: Intex

Intex frames zijn gepoedercoat en roestbestendig. Hoewel de frames van Bestway ook gepoedercoat en corrosiebestendig zijn, kunnen ze (zeker in het Nederlandse weer) gaan roesten.

Prijs: Bestway

Beide bedrijven bieden ongelooflijk betaalbare prijzen, maar Bestway-zwembaden kosten iets minder. Intex heeft echter een uitgebreidere selectie beschikbaar.

Pomp: Intex

Hoewel beide bedrijven pompen bij hun zwembaden aanbieden, kan Bestway niet op tegen de kwaliteit van Intex. Veel mensen die Bestway-zwembaden kopen, zullen afzonderlijk een Intex-pomp kopen om hun systemen te laten werken.

Conclusie

Zowel Intex als Bestway zwembaden zijn kwaliteitsproducten. Intex onderscheidt zich door instructies, variatie en pompkwaliteit. Bestway is iets minder duur en biedt zwembaden met stalen wanden, evenals zwembaden met vinylwanden. Het komt err op neer wat voor jou het belangrijkste is. Denk na over wie het zwembad voornamelijk gaat gebruiken, hoe vaak het zal worden gebruikt, de ruimte die je ervoor hebt en het budget dat je te besteden hebt. Bepaal vervolgens welke functies voor jou het belangrijkst zijn. Ongeacht of je voor een Bestway of een Intex zwembad kiest, je kiest altijd voor kwaliteit! Voor de beste zwembad aanbieding van deze gerenomeerde merken, moet je bij ons zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!