Intex zwembad

Opblaas- en opzetzwembaden in een kleine tuin

Een zwembad in je tuin wordt vaak als erg luxe gezien, wat alleen voor mensen met een grote tuin is weggelegd. Maar ook als je niet over een grote tuin beschikt, kan je nog steeds genieten van de voordelen van een zwembad. Vooral een opblaas- of opzetzwembad is perfect voor een kleinere tuin. In deze blog lees je … tips hoe jij optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte in een kleine tuin, zodat ook jij kunt genieten van een zwembad in je tuin.

1.     Meet de beschikbare ruimte

Voordat je gaat kijken voor een opblaaszwembad, is het belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw tuin. Meet daarom de beschikbare ruimte op in je tuin. Hou hierbij rekening met de breedte, lengte en diepte van het zwembad, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het handig om na te denken over looproutes en ruimte rondom het zwembad, zodat je overal nog bij kan komen waar dat nodig is.

2.     Kies een geschikte vorm

Opblaaszwembaden en opzetzwembaden zijn er in verschillende vormen. Zo zijn er ronde zwembaden zoals deze Intex zwembaden. Maar er bestaan ook rechthoekige en ovale zwembaden, zoals je kunt zien in het assortiment aan Bestway zwembaden. Welke vorm het beste bij jouw tuin past, is afhankelijk van de grootte en vorm van je tuin. Heb je een hoek waar een rechthoekig zwembad precies past? Dan is dit wellicht de beste keuze. Maar een rond zwembad geeft vaak meer loopruimte om het zwembad heen.

Intex zwembad

3.     Kies de juiste grootte

Naast de vorm, is het natuurlijk ook belangrijk het juiste formaat zwembad te kopen. Dit zou geen probleem moeten zijn, wanneer je je tuin hebt opgemeten. Maar het is wel belangrijk om alsnog met wat dingen rekening te houden. Neem bijvoorbeeld altijd een zwembad dat een paar centimeter kleiner is dan de beschikbare ruimte, zodat je zeker weet dat het goed past. En bedenk dat er ook nog wat ruimte moet zijn voor een trapje, tafeltje of stoel.

4.     Maak gebruik van hoeken en muren

Als je een lange muur hebt of een grote hoek, dan kun je deze perfect gebruiken om je zwembad efficiënt te plaatsen. Door het zwembad in een hoek of tegen een muur te zetten, benut je de ruimte in je tuin optimaal. En als bijkomend voordeel blijft het water beter warm, of juist koel, doordat er meer isolatie en beschutting is. Denk er wel aan dat het zwembad niet tegen de muur moet schuren, want daardoor kan hij sneller kapot gaan.

5.     Vergeet de veiligheid niet

In een kleine tuin kan het verleidelijk zijn om je zwembad zomaar te plaatsen waar die past. Maar het blijft alsnog belangrijk om te letten op een goede veiligheid voor zowel het zwembad als de zwemmers. Plaats het zwembad daarom op een vlakke ondergrond, zodat je lekkage voorkomt en je ook minder snel valt in het zwembad. Hou daarnaast ook voldoende ruimte om het zwembad vrij, zodat je er makkelijk omheen kunt lopen. Pas hierbij vooral op dat je geen obstakels in het looppad plaatst, want hier kun je over struikelen waarna je in het zwembad kunt vallen.

6.     Gebruik accessoires voor meer plezier

Misschien klinkt dit als een rare tip als je maar weinig ruimte hebt, maar toch raden wij aan om eens te kijken naar geschikte accessoires voor je zwembad. Denk bijvoorbeeld aan een trapje of een glijbaan, als je nog ruimte over hebt. Of ga voor zwembadverlichting, of accessoires voor in het zwembad zelf. Deze nemen geen extra plek in beslag, terwijl je toch extra plezier ervoor terugkrijgt. Een goed voorbeeld is een lekker luchtbed, een zwemband of drijvende stoel voor in het zwembad. Of koop een paar waterspeeltjes voor je kinderen, zodat ze uren kunnen spelen. Heb je nog een dood hoekje ergens in je tuin, vanwege een ronding in je zwembad? Dan is dat misschien wel de perfecte plek om een parasol neer te zetten, zodat je op de warme dagen lekker in de schaduw kunt liggen.

7.     Berg je zwembad op

Als het zwembad niet in gebruik is, is het aan te raden om het op te bergen. Een opzet- of opblaaszwembad kan het beste worden opgeborgen als het volledig droog is en helemaal is afgebroken. Zorg er altijd voor dat het zwembad helemaal leeg is en dat alle onderdelen schoon zijn voordat je ze opbergt. Is je opbergruimte beperkt? Dan is het slim om een speciale opbergbox of tas aan te schaffen, om je zwembad zo compact mogelijk te kunnen wegzetten. Als laatste is het belangrijk om het zwembad op een droge plek te plaatsen, zodat je geen schimmel of meeldauw in het doek krijgt.

Geniet van de zomer, ook met een kleine tuin!

Wil jij dus ook graag genieten van een zwembad in je tuin, maar is je tuin maar klein? Met een opblaaszwembad of een opzetzwembad kan jij deze zomer heerlijk genieten van het verkoelende water in je eigen zwembad. Meet je ruimte, kies een geschikte vorm en grootte, maak gebruik van hoeken en muren en vergeet vooral niet de veiligheid. Bij zwembad-online.nl kun je een ruim assortiment aan opblaas- en opzetzwembaden kopen, zowel voor grote als kleine tuinen. Je vindt hier ook de beste zwembad aanbiedingen. Neem dus snel een kijkje in ons assortiment en creëer jouw eigen zwemparadijs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!