poolparty bbg

De perfecte poolparty in jouw achtertuin!

Is het altijd al je droom geweest om de perfecte poolparty te geven? Of wil je gewoon een super gezellige zomerdag met je vrienden en familie doorbrengen? Met onze tips wordt jouw achtertuin dé feestbestemming van het zomerseizoen.

Tip 1: Kies het juiste zwembad

Bij een poolparty kan één ding natuurlijk niet ontbreken: het zwembad! Maar wat voor zwembad is nou het beste voor jouw feestje? Dat ligt natuurlijk volledig aan wat voor feestje je geeft, hoe groot je achtertuin is en hoeveel mensen je uitnodigt.

Opblaasbare jacuzzi’s zijn perfect voor als je een intieme poolparty wilt geven met een klein aantal gasten. Je kunt met je dierbaarste vrienden en/of familie heerlijk in het warme water ontspannen, terwijl je gezellig kletst over van alles. 

Geef je een groter feest? Dan is een opblaasbaar zwembad of een opzetzwembad wellicht een betere keuze. Hiermee heb je meer ruimte voor de gasten om te bewegen en feest te vieren. Komen er ook kleinere kinderen mee naar je zwembadfeestje? Dan is het misschien ook leuk om te zorgen voor een kinderzwembadje, zodat ook zij kunnen genieten van het koele water. Zorg er hierbij wel voor dat er altijd een volwassene bij is om toezicht te houden op de kinderen.

Intex zwembad met filterpomp

Tip 2: Creëer de perfecte sfeer

Als je het juiste zwembad hebt gekozen, is het tijd om de juiste sfeer te creëren. Dit doe je met bijvoorbeeld gezellige verlichting, goede muziek en passende decoratie. Bij een groot feest kan je kleurrijke slingers en ballonnen ophangen in de tuin en een afspeellijst met zomerse hitjes aanzetten. Maar bij een intiemer feestje kan je juist beter een rustige afspeellijst aanzetten met bijvoorbeeld akoestische nummers of bossa nova en jazz muziek. Ook een lichtjesketting of een aantal lampionnen kunnen de sfeer helemaal compleet maken. Of denk eens aan een paar kaarsen voor als het donker wordt!

Tip 3: Serveer verfrissende drankjes en hapjes

Natuurlijk is je poolparty niet compleet zonder de nodige hapjes en drankjes. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende water en limonade om de gasten gehydrateerd te houden. Maar ook een lekker flesje wijn of een koud biertje kan heerlijk zijn op een zomerse dag. Pas wel op met alcoholgebruik en warm weer, want je wil natuurlijk geen ongelukken tijdens je gezellige poolparty!

Het is ook altijd slim om te zorgen voor wat lichte snacks, zoals fruit, dipgroenten en zoutjes. Wil je ook avondeten tijdens het feestje? Dan is het misschien leuk om de poolparty te combineren met een heerlijke BBQ! Of vraag iedereen om iets lekkers mee te nemen voor een zogenaamde potluck. Zo is er voldoende keuze voor je gasten, zonder dat jij je de hele dag hoeft uit te sloven in de keuken.

Tip 4: Plan leuke (zwembad) activiteiten

Je zwembad is natuurlijk de grootste attractie tijdens het zwembadfeest, maar het is ook wel fijn om buiten het zwembad wat te kunnen doen. Zet bijvoorbeeld leuke spelletjes klaar, maak een klein volleybalveldje als je de ruimte hebt of zet een voetbaldoeltje neer. Natuurlijk is het ook een leuk idee om te zorgen voor het nodige waterspeelgoed, zoals waterpistolen, waterballonnen of een strandbal. Dit is niet alleen fantastisch voor eventuele kinderen, maar ook voor de volwassenen op je feestje.

Maar dit zijn nog lang niet alle mogelijkheden. Als je echt wil dat jouw feestje onvergetelijk wordt, dan moet je natuurlijk voor wat origineels zorgen! Zo kan je bijvoorbeeld een karaoke-machine huren, zodat iedereen heerlijk kan meezingen en lachen met de foutste hits. Of zet een cocktailbarretje neer, waar mensen zelf hun favoriete cocktails kunnen mixen! Ken je niet alle recepten uit je hoofd, dan is het ook leuk om het recept van vaak gedronken cocktails bij je cocktailbar te hangen. Zo weet iedereen precies hoe zij hun eigen drankje kunnen maken. Heb je zelf een nog beter idee voor een originele activiteit? Ga er dan voor! Maar bedenk wel van tevoren of het veilig is voor iedereen, zodat er geen ongelukken gebeuren en iedereen zich kan vermaken.

Tip 5: Houd rekening met het weer

Een poolparty hou je natuurlijk midden in de zomer, wanneer het heerlijk warm weer is. Maar ook op warme dagen moet je rekening houden met het weer! Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het water in je zwembad niet te koud is, zodat je gasten geen kramp krijgen of in shock raken door de snelle temperatuurwisseling. Zorg ook voor voldoende schaduwplekken, waar je gasten kunnen gaan zitten om zichzelf te beschermen tegen de zon. Het is daarnaast ook verstandig om voldoende watervaste zonnebrandcrème neer te zetten. Hierdoor wordt je zwembad misschien wel wat sneller vies, maar dat is alsnog beter dan dat jij en al je gasten aan het einde van het feest verandert zijn in rode kreeften!

Of je nou kiest voor een groot feest met veel gasten, of voor een intieme samenkomst, met onze tips wordt jouw poolparty zeker een succes. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!