Intex opblaasbaar zwembad

10 redenen om een opblaasbaar zwembad aan te schaffen

De afgelopen jaren zijn opblaasbare zwembaden steeds populairder geworden. Zowel voor gezinnen als individuen, is het opblaasbare zwembad de perfecte manier om van de zomer te genieten. Of je nu een kleine achtertuin hebt of een groot stuk land tot je beschikking hebt, een opblaasbaar zwembad is altijd een leuke en fijne manier om af te koelen. Ben je nog niet helemaal overgehaald? Dan zijn hier 10 redenen waarom ook jij een opblaasbaar zwembad zou moeten overwegen.

1.     Het is betaalbaar

Over het algemeen is het een stuk goedkoper om een opblaasbaar zwembad aan te schaffen, dan om een ingegraven zwembad te laten bouwen of installeren. Je hoeft op deze manier dus niet de bank te breken om te genieten van wat verkoeling in de zomer. Zelfs met een luxe opblaaszwembad van Intex ben je nog een stuk goedkoper uit, dan wanneer je een permanent zwembad laat installeren.

2.     Het is draagbaar

Als je niet standaard een groot stuk van je tuin kwijt wilt zijn aan een zwembad, kun je het opblaasbare zwembad eenvoudig opbergen of verplaatsen. Je kunt je zwembad zelfs eenvoudig meenemen wanneer je verhuist! Een opblaasbaar zwembad is dus ideaal wanneer je in een huurhuis woont, of gewoon regelmatig een ander plekje wilt bezoeken. Daarnaast kan je het zwembad ook precies op de plek neerzetten waar je wil, bijvoorbeeld op een zonnig plekje in je tuin, of juist in de schaduw.

3.     De installatie is eenvoudig

In tegenstelling tot permanente, ingegraven zwembaden, zijn opblaasbare zwembaden eenvoudig op te zetten. Je kunt het zelfs helemaal zelf, zonder er iemand voor te hoeven inhuren of dure gereedschappen of apparatuur te hoeven aanschaffen. Het enige wat je nodig hebt is een vlakke ondergrond en een luchtpomp. En natuurlijk een tuinslang of andere manier om water in je zwembad te krijgen. Zelfs onze opblaasbare jacuzzi’s zijn eenvoudig te installeren.

Intex opblaasbaar zwembad

4.     Je hebt geen vergunning nodig

Opblaasbare zwembaden zijn doorgaans kleiner dan ingegraven zwembaden, en zijn daarbij een stuk minder permanent. Dit betekent dat je meestal ook geen vergunningen nodig hebt om een opblaasbaar zwembad te installeren. Hierdoor wordt het hele proces meteen een stuk eenvoudiger en goedkoper.

5.     Het onderhoud is makkelijker

Opblaasbare zwembaden zijn meestal gemakkelijker te onderhouden dan ingegraven zwembaden. Zo hoef je niet elke dag te zorgen voor chloor- en pH-niveaus en het schoonmaken van filters en pompen. Het enige wat je hoeft te doen om je opblaasbare zwembad te onderhouden, is af en toe het water vervangen en het zwembad schoonmaken.

6.     Je bent minder water kwijt

Over het algemeen zijn opblaasbare zwembaden minder diep en minder groot dan permanente zwembaden. Hierdoor hebben ze een kleinere waterinhoud, waardoor je dus minder water hoeft te gebruiken. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar brengt ook minder kosten met zich mee voor jezelf.

7.     Het is geschikt voor kleine ruimtes

Mocht je geen hele grote tuin hebben, dan is een opblaasbaar zwembad alsnog een goede mogelijkheid. Er zijn namelijk verschillende vormen, maten en soorten beschikbaar, waardoor er altijd wel een zwembad is dat bij jouw tuin past. In onze blog over een zwembad in kleine tuinen lees je meer over hoe ook jij kunt genieten van de luxe van een zwembad in je tuin.

8.     Plezier voor het hele gezin

Een opblaasbaar Bestway zwembad of zwembad van een ander merk is een geweldige manier om quality time door te brengen met je gezin. Je kunt lekker spetteren en zwemmen, samen heerlijk afkoelen en lekker spelen met het water. En dat allemaal zonder je huis ervoor te hoeven verlaten! Ben je het zwemmen zat? Of wil je even een lekker drankje of hapje? Het huis is nooit ver weg, wanneer je in je achtertuin kunt zwemmen.

9.     Plezier voor vrienden en familie

Wil je een leuk feestje of een toffe BBQ geven deze zomer? Ook dan is een opblaasbaar zwembad de perfecte toevoeging om er een echte poolparty van te maken. Laat de gasten weten dat ze hun badkleding mee moeten nemen, en geniet samen met al je vrienden en familie van het heerlijke water. 

Wehncke opblaaszwembad

10.  Kinderen zijn er dol op

Kinderen vinden het heerlijk om in het zwembad te spelen en af te koelen tijdens de zomer. Het kan alleen een heel gedoe worden als je elke keer met je kinderen naar het openbare zwembad moet gaan. Bovendien kunnen de kosten behoorlijk aantikken als je ook vriendjes en vriendinnetjes mee wil nemen. Een opblaasbaar zwembad in de tuin is daarom de ideale plek om je kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes lekker te laten spelen in het water.  Ons assortiment aan kinderzwembaden is enorm, waardoor je altijd het juiste zwembad voor jouw kinderen kunt vinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!