Intex opzetzwembad

Zelf je zwembad opzetten? Lees nu onze tips!

De zomer is in aantocht en dat betekent dat de temperaturen ook weer stijgen. En wat is er dan fijner dan een beetje verkoeling vinden in je eigen zwembad? Maar voordat je hiervan kunt genieten, moet het zwembad nog wel opgezet worden. Gelukkig hoeft dit helemaal niet zo’n klus te zijn als je misschien denkt. Met onze tips heb jij je zwembad in een wip opgezet en kun je lekker dobberen in je eigen tuin!

Kies het juiste zwembad

Voor je het zwembad kunt opzetten, moet je natuurlijk eerst een goed zwembad kopen. Voor een zwembad van goede kwaliteit, kun je altijd terecht bij zwembad-online.nl. Wil je een mooi groot opzetzwembad? Kijk dan eens bij de zwembaden van Intex. Of kies voor een prachtig opblaaszwembad. Natuurlijk zijn er ook tal van andere zwembaden te vinden in ons grote assortiment. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fijne opblaasjacuzzi? Deze kosten maar een fractie van een permanente jacuzzi en brengen net zoveel ontspanning en genot met zich mee. Wil je dat je kleine kinderen veilig kunnen genieten van het water? Dan is één van onze kinderzwembaden misschien wel de juiste keuze voor jou.

Welk zwembad je ook kiest, zorg er altijd voor dat hij goed in je tuin past en dat je hem goed stevig opzet. Maar als je onderstaande tips opvolgt, dan zal dan zeker goedkomen.

Intex opzetzwembad

Zorg voor een goede ondergrond

Onze eerste tip is om goed te kijken waar je het zwembad wilt opzetten. Hierbij moet je op zoek naar een vlakke ondergrond waar voldoende ruimte is om het zwembad neer te zetten. Vergeet niet om ook rekening te houden met deuren en looproutes. Zo voorkom je dat je er na het opzetten achter komt dat je achterdeur of schuttingdeur is geblokkeerd, of dat je alleen nog via het zwembad bij het zitje achterin de tuin kunt komen. Hou ook voldoende ruimte om het zwembad vrij om een eventuele pomp te kunnen plaatsen.

Voordat je het zwembad opzet

Heb je de ideale plek gevonden? Dan is het goed om eerst even grondig te kijken of er geen scherpe voorwerpen op de grond liggen of uit de grond steken. Dit zal niet alleen de levensduur van je zwembad vergroten, maar biedt ook meer comfort. Het is immers niet fijn als je tijdens het zwemmen opeens op iets hards zit of staat. Dit is vooral erg belangrijk bij het opzetten van een opblaasbaar zwembad.

En nu het echte opbouwen!

Is de plek volledig klaargemaakt voor je zwembad? Dan kun je nu het zwembad zelf erbij pakken. Begin bij een opblaaszwembad door het zwembad helemaal uit te vouwen of uit te rollen op de juiste plek in je tuin. Bij sommige opblaaszwembaden moet je nu eerst de bodem opblazen, terwijl dit bij anderen niet nodig is. Hierna kan je de randen beginnen op te blazen. Je kunt voor het opblazen het beste een elektrische luchtpomp gebruiken.

Bij een opzetzwembad begin je met het frame. Het is belangrijk dat het frame goed in elkaar is gezet, zodat je hier later geen problemen mee krijgt. Het frame bestaat vaak uit verschillende onderdelen die je aan elkaar klikt of schroeft. Lees hiervoor de instructies die bij je zwembad zijn geleverd, zodat je zeker weet dat het frame goed in elkaar komt. Zit het frame stevig in elkaar? Dan kan je het zwembad zelf erin plaatsen. Span vervolgens de liner over het frame en je zwembad staat klaar om gevuld te worden!

Het zwembad vullen met water

Je kunt je zwembad op verschillende manieren vullen, maar de makkelijkste is toch wel met een tuinslang. Deze kan je op een kraan aansluiten en vervolgens in je zwembad hangen. Zo kan je het zwembad vol laten lopen, terwijl jij ondertussen andere dingen kunt doen. Zorg er wel voor dat je regelmatig controleert hoe vol het zwembad is, zodat deze niet overstroomt. Vul je zwembad daarnaast niet verder dan de aangegeven maximale diepte.

Het zwembad onderhouden

Nu kun je heerlijk van je zwembad genieten! Maar dat wil je natuurlijk wel de hele zomer zo houden. Om te garanderen dat je ook over een paar dagen, weken en/of maanden nog kunt afkoelen in je zwembad, is het belangrijk om het goed te onderhouden. Zo moet je het water  in je zwembad schoonhouden. Hiervoor kan je een chloortablet, chloordrijver of vloeibare chloor gebruiken. Daarnaast is het verstandig om regelmatig het water te testen op pH-waarde.

Chloordrijver

En nu genieten!

En als alles dan klaar is, kan je eindelijk lekker dobberen in je eigen zwembad. Zorg voor een lekker, verfrissend drankje, neem je favoriete zoutjes of fruitsnacks mee en geniet optimaal. Natuurlijk zijn er nog meer manieren om het extra leuk te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan leuk waterspeelgoed, opblaasbare dieren of zelfs een glijbaan! Of bouw een heerlijke, zomerse oase in je achtertuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!