Intex zwembad

Hoe kun je een Intex zwembad opbergen?

De Intex opzet- en opblaasbare zwembaden zijn een prima manier om van de zomer te genieten zonder een permanent ingegraven zwembad te hoeven installeren. Met de juiste zorg en onderhoud zal je Intex zwembad jarenlang plezier verschaffen. Wanneer je het zwembad vol hebt staan, moet je deze natuurlijk regelmatig schoonmaken, dit kun je doen met een schoonmaakset. Als het herfst wordt en je het zwembad naar binnen wilt halen, is het optimaal voor de levensduur van je zwembad om dit zorgvuldig te doen. Op deze pagina lees je hoe je het zwembad leeg laat lopen en opslaat.

Een Intex zwembad leeg laten lopen

Een Intex zwembad leeg laten lopen is soms best een klusje. Vooral als het winterseizoen weer begint en je wil je zwembad opruimen, dan moet al het water eruit. Bij sommige is het maar een klein hoeveelheid en bij andere een wat grotere. Als je het zwembad niet op de juiste manier laat leeglopen en opbergt, kan het zwembad beschadigd raken en mogelijk niet meer goed werken wanneer je het weer wilt gebruiken. 

Volg deze tips om ervoor te zorgen dat je Intex zwembad goed wordt geleegd en opgeborgen als het niet in gebruik is. Door dit te doen verleng je de levensduur van je zwembad en blijft het er als nieuw uitzien voor de komende seizoenen!

Controleer de waardes van het zwembadwater

Test het zwembad water om ervoor te zorgen dat u geen water aftapt dat mogelijk een zeer lage pH of zeer hoge chloorniveaus bevat. Denk na over waar u het zwembad leeg laat lopen en let op de regels met betrekking tot het lozen van zwembadwater.

Een leeggelopen zwembad

Gebruik een dompelpomp

Gelukkig kan je de Intex zwembaden heel gemakkelijk met een tuinslang en een dompelpomp leeg laten lopen. Om je Intex zwembad leeg te laten lopen, moet je een dompelpomp gebruiken. Je kunt een dompelpomp kopen in de meeste bouwmarkten. Als je de pomp hebt, maak je hem eenvoudig aan een tuinslang vast en plaats je hem in het zwembad. Zet de pomp aan en laat hem draaien tot het zwembad helemaal leeg is.

Verwijder het laatste laagje water

Je kunt een zwembadstofzuiger, of een emmer en spons gebruiken, maar de meeste mensen verplaatsen het water naar één kant en laten vervolgens het water over de rand uit het zwembad lopen. Let er wel op dat je voordat je dit doet, de bovenste ring echter op Easy Set leeg laat lopen of  de frame buizen van de frameset pools gedemonteerd zijn.

De eenvoudigste manier om het water te verplaatsen is om wanneer je met z’n tweeen  de vloer van het zwembad aan een kant op pakt  en “het water laat lopen” naar de andere kant van het zwembad. Zorg ervoor dat het water langzaam over de rand morst. Als de zwembadvloer bevat, kun je een poolborstel of een zachte push -bezem gebruiken om de bodem schoon te vegen.

Schoonmaken van je zwembad

Als het zwembad eenmaal is uitgelekt, moet je het grondig schoonmaken. Gebruik een milde oplossing van zeep en water om de wanden en de bodem van het zwembad schoon te schrobben. Zorg ervoor dat je alle zeep wegspoelt voor je het zwembad opbergt.Verwijder vervolgens al het vuil van de bodem van het zwembad met een borstel of een zwembad stofzuiger.

Drogen van je zwembad

Als je klaar bent met schoonmaken, laat je het zwembad volledig in het zonlicht drogen voor je het opbergt. Inspecteer alle slangen, fittingen en andere onderdelen op beschadigingen en vervang ze die versleten of kapot zijn. Droog het zwembad goed aan de binnenkant en op de buitenmuren, zodat het vinyl niet aan elkaar blijft wanneer gevouwen of meeldauw wordt. Als laatste stap kan het gebruik van talk of de poeder trace vocht absorberen. Schroef uw zwembadafvoerdop terug op de afvoerklep zodat deze niet misplaatst wordt. 

Deinstalleer en vouw je Intex -pool op voor opslag

Wanner je zwembad opgedroogd is kan je beginnen met het deinstalleren van je framepool zwembad. Wanneer je een Easy Set heb hoef je hem slechts nog op te vouwen. Een Frame Polol dient eerst gedemonteerde te worden, Dit doe je eenvoudig door de buizen los te koppelen. Daarna kan je beginnen aan het opvouwen van het zwembad. Zorg ervoor dat je dit niet alleen doet zodat de bodem en zijwanden strak getrokken kunnen worden wanneer je je zwembad opvouwt.

Opslaan en opbergen van je Intex opzetzwembad

Met de juiste zorg en onderhoud zal je Intex zwembad jarenlang plezier verschaffen. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat je Intex zwembad goed opgeborgen wordt als het niet gebruikt wordt. Door dit te doen verleng je de levensduur van je zwembad en blijft het er als nieuw uitzien tot in de volgende seizoenen!

Waar berg je een opzetzwembad op?

Om je Intex zwembad op te bergen, moet je een droge, vlakke plaats zoeken die uit direct zonlicht is. Opblaasbare zwembaden kunnen door zonlicht beschadigd worden, dus is het belangrijk ze op een koele, donkere plaats op te bergen. Inspecteer het zwembad tijdens de opslag regelmatig op tekenen van lekkage of beschadiging.

Als je de perfecte plek gevonden hebt, klap je je zwembad eenvoudig in en berg je het op tot het volgende seizoen! 

Meer weten? 

Wil je meer weten over het gebruik van Intex of Bestway zwembad? Lees dan onze andere blogs op de site, vol bruikbare tips en aanwijzingen voor het gebruik van een opblaasbaar zwembad of opzetzwembad.  

Denk je eraan om er een aan te schaffen? Kijk dan eens verder op onze site en vind niet alleen het grootste aanbod Intex zwembaden, maar ook nog eens de beste zwembad aanbiedingen! Daarnaast hebben wij ook een uitgebreid assortiment aan accessoires en onderdelen voor Intex zwembaden. Maar ook zwembaden van andere merken en waterspeelgoed zoals opblaasdieren of een opblaasstoel zijn tegen scherpe prijzen te verkrijgen. Bij Zwembad Online vind je altijd wat je zoekt!

Hulp nodig? 

Uiteraard kan het lastig zijn om een keuze te maken uit ons assortiment zwembaden. Daarom kunnen wij je altijd bijstaan met vragen over een Intex opzet zwembad of een opblaasbare zwembaden van Intex. Schroom niet en neem contact met ons op! Als leverancier en verkoper van Intex zwembaden kunnen wij je precies vertellen wat voor jou het beste zwembad is! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!