Intex opzetzwembad

Hoe lang gaat een opzetzwembad mee?

Het belangrijkste verschil tussen opblaaszwembaden en opzetzwembaden is de levensduur. Van beide soorten zwembaden heb je een hoop plezier, maar over het algemeen is een opblaaszwembad na 1 of 2 zomerseizoenen aan vervanging toe. Opzetzwembaden gaan over het algemeen een stuk langer mee. Er wordt vaak uitgegaan van zo’n 5 tot 6 jaar, al is dat natuurlijk mede afhankelijk van hoe goed het bad onderhouden wordt. Gelukkig kost het onderhouden van een opzetzwembad weinig tijd en moeite.

Het verschil tussen een opblaaszwembad en een opzetzwembad

De langere levensduur van een opzetzwembad komt voornamelijk door de stevigheid van het frame dat rondom het zwembad loopt. Dit stalen frame geeft het zwembad extra bescherming, waardoor het veel minder snel kapot gaat. Opblaaszwembaden zijn veel gevoeliger voor schade, omdat zo’n stalen frame dus ontbreekt. De kans dat het opblaaszwembad ergens lek raakt is aanzienlijk groter. In beide gevallen gaat het om onderhoudsarme zwembaden, die gemakkelijk op en af te bouwen zijn. Wel zijn opzetzwembaden over het algemeen wat duurder.

De levensduur van een opzetzwembad

De hogere kosten hebben natuurlijk alles te maken met het feit dat opzetzwembaden van hogere kwaliteit zijn. Ze gaan normaal gesproken zo’n 5 tot 6 jaar mee, met uitschieters tot meer dan 10 jaar. Het is dan natuurlijk wel een vereiste dat de het zwembad goed wordt onderhouden en dat er voorzichtig mee wordt omgegaan. Over het algemeen is de zwembadbekleding het meest kwetsbare deel van het opzetzwembad. De plaatsing van het opzetzwembad op een egale en verharde ondergrond is dus essentieel. Let op dat er geen scherpe objecten onder het opzetzwembad liggen, want dan zou deze lek kunnen raken. 

Intex opzetzwembad

Bestway opzetzwembad en Intex opzetzwembad

Voorheen was het stalen frame ook een kwetsbaar onderdeel van een opzetzwembad. Deze wordt immers voortdurend blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid. De stalen frames van Bestway opzetzwembaden en Intex opzetzwembaden zijn echter bestand tegen roest en corrosie, dus daar hoef je je geen zorgen meer over te maken. 

De opzetzwembaden van Bestway en Intex komen dan ook het beste uit alle tests. Ze ontlopen elkaar niet veel, ook niet wat betreft de kosten. Het is maar net afhankelijk van welk model opzetzwembad je wil aanschaffen. Doe daar dus van tevoren zelf even goed onderzoek naar. Beide vormen in ieder geval een goedkoop alternatief voor een ingegraven zwembad, waarbij de kosten vaak vele malen hoger uitvallen. Door gebruik te maken van een aantrekkelijke zwembad aanbieding ben je nog voordeliger uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!