Intex ultra xtr frame zwembad

Wat is het verschil tussen Intex en Bestway zwembaden?

Intex en Bestway zijn de twee grote spelers in de wereld van zwembaden. De twee bedrijven hebben samen een groot deel van de markt voor opblaaszwembaden, opzetzwembaden en opblaasspeelgoed in handen. Ze staan bekend om hun kwaliteitsproducten en komen eigenlijk het beste uit alle testen. Als je op zoek bent naar een opblaas- of opzetzwembad voor in de tuin, dan kom je waarschijnlijk uit bij een zwembad van een van de twee bedrijven. 

Maar dan komt het probleem: want moet je dan kiezen voor Intex of Bestway? Zijn er eigenlijk grote verschillen tussen de zwembaden van beide bedrijven? Daar gaan we in deze blog antwoord op proberen te geven.

Intex en Bestway

Intex is opgericht in 1972 en houdt zich niet alleen bezig met zwembaden. Ze staan namelijk ook bekend om het produceren van rafts, opblaasspringkastelen, waterglijbanen en nog veel meer. Bestway bestaat iets korter, aangezien het pas in 1994 is opgericht. Het bedrijf houdt zich eveneens niet alleen bezig met zwembaden. Ze produceren ook onder andere kampeerproducten, paddleboards en zwembrillen.

Bestway zwembaden

Beide bedrijven leveren topkwaliteit

Zowel Intex als Bestway staan dus bekend om hun opblaas- en opzetzwembaden. Hun opblaaszwembaden zijn van uitmuntende kwaliteit, maar het nadeel van opblaaszwembaden is nou eenmaal dat ze geen lange levensduur hebben. 

Wij zouden dan ook adviseren om voor een opzetzwembad te gaan. Deze is gemakkelijk op te zetten en af te breken, vergt weinig onderhoud en gaat 5 tot 6 jaar mee. Een opzetzwembad is namelijk een bovengronds zwembad dat omgeven wordt door een stalen frame. De stalen frames van de opzetzwembaden van zowel Intex en Bestway zijn bestand tegen corrosie en roest, waardoor ze dus zo lang mee gaan.

In welk opzicht verschillen Intex en Bestway van elkaar?

Er bestaan echter ook verschillen tussen Intex en Bestway, al zijn ze gering. Over het algemeen zijn Intex zwembaden net iets duurder dan Bestway zwembaden, al mag dat prijsverschil eigenlijk geen naam hebben. Uit ervaring kunnen we vertellen dat Intex zwembaden dan weer net iets makkelijker zijn om op te zetten, maar ook hier geldt dat het in beide gevallen hartstikke eenvoudig is. De ronde buizen van het frame van een Intex zwembad zijn net wat makkelijker om in elkaar te schuiven dan de ovale buizen van het frame van een Bestway zwembad. 

Een ander punt waarop je Intex en Bestway op kunt vergelijken, is hun ervaring. Hoewel dat natuurlijk niet alles zegt, bestaat Intex 22 jaar langer dan Bestway en heeft het merk zich dus over langere tijd bewezen. Al met al zijn beide merken zeer betrouwbaar en hebben ze meer overeenkomsten dan verschillen. Je kunt jouw keuze dus ook laten afhangen van welke zwembaden jij mooier of praktischer vindt in jouw tuin. Bij ons kun je zowel Intex als een Bestway zwembad kopen tegen een scherpe prijs. Zeker als je gebruik maakt van een goede zwembad aanbieding zijn beide merken behoorlijk betaalbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!