Zomeractiviteiten in en om het zwembad

De zomer is natuurlijk het perfecte seizoen om tijd door te brengen in het zwembad. Maar als je al dagenlang hebt gezwommen, gedobberd en gelegen in de zon, kan het weleens fijn zijn om wat anders te doen! Gelukkig zijn er talloze activiteiten die je kunt doen om het meeste uit je opblaaszwembad of opzetzwembad te halen. Of je nu alleen zwemt, met vrienden of met je gezin, in deze blog vind je vast iets leuks om te doen tijdens deze zomer!

1.     Speel pool volleybal

Een verfrissend spelletje volleybal in het Intex of Bestway zwembad is een ontzettend leuke manier om wat actie toe te voegen aan je zomer. Het enige wat je nodig hebt is een volleybalnet, een zwembad en een opblaasbare volleybal. En natuurlijk 1 of meerdere vrienden om mee te spelen! Je kunt al pool volleybal spelen met 2 personen. Maar als je een groot zwembad hebt, kan je eventueel ook 2 tegen 2 gaan spelen, of zelfs 3 tegen 3. Zorg er wel voor dat je niet met te veel mensen in je zwembad staat, zodat er geen vervelende ongelukken gebeuren.

2.     Geef een zwembadfeestje

Wil je een gezellige dag met vrienden en/of familie? Geef dan eens een poolparty! In onze eerdere blog kan je lezen hoe je de perfecte poolparty geeft. Maar eigenlijk is het niet eens zo moeilijk. Versier eerst je achtertuin met vrolijke decoratie, sfeervolle verlichting en leuke lampions of vlaggetjes. Nodig dan iedereen uit die je graag bij je zwembadfeestje wilt hebben. Zet vervolgens een leuke, vrolijke playlist aan met zomerse hits, zodat jij en je gasten meteen in de stemming komen. Zorg tot slot voor verfrissende drankjes, lekkere hapjes en wat leuke spelletjes of andere activiteiten om te doen. Als je dit doet, dan wordt jouw poolparty vast een enorm feest.

3.     Doe aquarobics

Wie zegt dat je alleen in de sportschool aan je conditie kunt werken? In de zomer is dat misschien wel het laatste waar je zin in hebt. Aquarobics is daarentegen een geweldige manier om aan je conditie te werken, zonder in een warme sportschool te staan zweten. Door het koele water krijg je een gevoel van gewichtloosheid, wat sporten tot een hele nieuwe ervaring maakt. Daarnaast zorgt het water voor een lage impact op je gewrichten, waardoor je ook minder risico loopt op blessures. Maar denk maar niet dat aquarobics alleen voor beginnende sporter is! Doordat het water meer weerstand biedt dan lucht, moeten je spieren extra hard werken. Op internet kan je tal van aquarobics lessen en oefeningen ontdekken, die je kunt uitvoeren in je eigen zwembad. Ook de vaak wat kleinere ronde zwembaden zijn hier uitstekend geschikt voor. Aquarobics is al met al een ideale manier om te werken aan je gezondheid en welzijn, terwijl je geniet van de zomerzon en het water.

4.     Probeer onderwaterfotografie

Wist je dat je prachtige foto’s kunt maken in een zwembad? Koop een speciale waterdichte hoes voor je camera en experimenteer met onderwaterfotografie. Onder het water kan je prachtige effecten creëren, door golfjes te maken of iets in het water te laten vallen. Maar je kunt ook leuke foto’s maken van je familie en vrienden. Laat ze bijvoorbeeld op de bodem zitten, naar je toe zwemmen of grappige poses doen onder water. Wees lekker creatief met het water en neem de leukste, meest bijzondere foto’s van deze zomer.

5.     Investeer in waterspeelgoed

Er zijn talloze vormen van waterspeelgoed om je zwempartij een stuk leuker te maken. Zo zijn er opblaasbare dieren, waterpistolen en natuurlijk volleybalnetten! Maar ook een strandbal of een partij waterballonnen kunnen voor een hoop plezier zorgen. En hoewel veel speelgoed voor kinderen is gemaakt, kunnen ook volwassenen ontzettend veel lol hebben met zulke speeltjes. Wil je toch liever iets voor volwassenen kopen? Denk dan bijvoorbeeld aan een opblaasbaar spel, zoals beerpong of zeeslag.

6.     Lees een boek

Oké, een boek lezen in het zwembad brengt zo zijn risico’s met zich mee. In een zwembad kan je boek natuurlijk nat worden, wat jammer zou zijn van je boek! Maar ook hier zijn genoeg oplossingen voor. Zo bestaan er opblaasbare tafeltjes die je in je zwembad kunt laten drijven. Als je hier je boek boven houdt, dan is de kans veel kleiner dat hij in het water valt. En er is nog een voordeel, want deze tafeltjes hebben vaak ook een ingebouwde bekerhouder en/of een snackhouder. Zo kan je heerlijk lezen in het koele water, terwijl je tegelijk kan genieten van je favoriete drankje en hapjes. Wil je liever op het water dobberen terwijl je jouw boek leest? Ook dat kan natuurlijk! Bij zwembad-online.nl vind je luchtbedden in alle soorten en maten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste producten en aanbiedingen. Jij wordt als eerste op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe producten zijn toegevoegd of wanneer we speciale aanbiedingen hebben!